Belgian house designed to change colour

Copper cladding turns from golden brown to green and turquoise

NEWS, Projects, Architect, Colour, House, Second World War

A house will gradually change colour thanks to its untreated copper cladding - turning from golden brown to green to turquoise over the years.

The walls and roof of the property near Ghent, Belgium,  have been designed by studio Graux & Baeyens Architecten.

"We wanted to integrate the house into the woody surroundings as much as possible," architect Basile Graux said. "The copper gave us the opportunity to do that, as it will continuously change colour over the years."

The two-storey residence is located in Destelbergen beside the remaining brick wall of a castle that was destroyed during the Second World War.

Most popular

Awards

CW Oman Awards 2020: Meet the winners
A round of the thirteen winning names at the Construction Week Oman Awards 2020 that

Conferences

Leaders UAE 2020: Building a sustainable, 'resilient' infra
AESG’s Phillipa Grant, Burohappold’s Farah Naz, and Samana's Imran Farooq on a sustainable built environment
CW In Focus | Inside the Leaders in KSA Awards 2019 in Riyadh
Meet the winners in all 10 categories and learn more about Vision 2030 in this

Latest Issue

Construction Week - Issue 767
Sep 01, 2020