Narrow garden hidden behind The Cave in Japan

Two-storey house is open at the front and closed at the back

NEWS, Design, Architect, Cave, Garden

Architect Eto Kenta has hidden a narrow garden behind the metal-clad exterior of a house in ?ita Prefecture, Japan, which is called The Cave as it is open at the front and closed at the back.

The two-storey house is situated on the border between a residential neighbourhood and a grassy plain. To the street, it presents a wall with only two openings – a large high-level window allowing light into the garden behind and a doorway leading to the entrance.

The narrow garden sits directly behind the wall, ahead of a large room that functions as a living space and kitchen for the family. Sliding walls allow the living room to open out to the secluded garden..

"Raising a large opening on the south side allows lighting and ventilation into the house, but also ensures privacy from the neighbouring houses," said Kenta.


 

Most popular

Awards

CW Oman Awards 2020: Meet the winners
A round of the thirteen winning names at the Construction Week Oman Awards 2020 that

Conferences

Leaders UAE 2020: Building a sustainable, 'resilient' infra
AESG’s Phillipa Grant, Burohappold’s Farah Naz, and Samana's Imran Farooq on a sustainable built environment
CW In Focus | Inside the Leaders in KSA Awards 2019 in Riyadh
Meet the winners in all 10 categories and learn more about Vision 2030 in this

Latest Issue

Construction Week - Issue 767
Sep 01, 2020